Thursday, May 6, 2010

Cheme Special Awards Reloaded


Salam to y'all smula~

Disebabkn ramai yg blur2 psl awards nie, aku explain blek la psl system voting nie. Step2 yg korg perlu buat adelah;


1. Pegi kt form yg disediakn kt link nie  ---> CHEME Special Award Voting Form

2. Isi jwpn kt dlm form, ikt je description yg dah diberi kt bwh name award 2. Tp utk lbih clear lg, aku state jgk kt bwh nie;

  • Bakal Dato & Datin - Orang yang berkarisma, pandai dress up kena pada tempatnya || Person with charisma, fashionable (choose 1 male & 1 female).
  • Mr/Mrs Fit - Kepada yang dulu gemuk sekarang da kurus, atau dari kurus ke gemuk || Transformation from fat to slim or slim to fat (choose 1 male and 1 female).
  • Macam Ayah & Mak - Memiliki sifat kebapaan dan keibuan yang tinggi, matang dan relaks || Handle most things fatherly/motherly, cool and relax (choose 1 male and 1 female).
  • Paparazzi - Peramah, pandai korek rahsia, dan cepat penyebarannya, betul atau tidak belakang kira || Easy-going, secret-digger and updated (choose 1 male and 1 female).
  • Schematic Boy & Girl - Kuat blaja smpai jrg kuar blk, baek dgn lecturer dan xpnh kene saman dgn pak gad || Very focused in studies, good with lecturers and never ever get a summon from utp guards (choose 1 male and 1 female).
  • Raja & Ratu Lawak - Pandang muka dia ni, dah rase nak tergelak, belum lagi dia bercakap, selalu buat orang pecah perut || The funniest and spontaneous (choose 1 male and 1 female).
  • Pakar Motivasi - Selalu menjadi rujukan dikala tengah down, sering mengeluarkan kata-kata peransang kepada semua || A motivator (choose 1 male and 1 female).
  • Loud Speaker - Percakapannya lantang, kuat dan mempunyai sifat kepimpinan yang tinggi || The loud with high leadership quality (choose 1 male and 1 female).
  • Kasanova - Pandai menarik perhatian dan menjadi pujaan || A player and charming (choose 1 male and 1 female).
  • Keluangman & Keluanggirl - Aktif pada waktu malam dan tiada istilah kelas pukul 8 dalam diari hidupnya || Sleep late and wake up late in the afternoon, skip 8 am classes (choose 1 male and 1 female).
  • Tokei Besar VAM - Seseorang yang bakal berjaya dalam bidang chemical engineering || A person born to be a successful chemical engineer (choose only ONE person regardless male or female).

3.  Click kt submit utk finalize korg punye vote. Mudah kn?


Stakat nie ade 4 org yg dah vote, n disebabkn dorg xikt guidelines nie, diminta mereka re-vote blek. Sng cite, sgala vote yg dibuat before post nie dah xdikira, n the voting only counts from now onwards. Cast your vote now!!


12 comments:

rose said...

napa perlu ada award nerdie herdie tu?
humiliating bagi orang yang receive

Farah Justme said...
This comment has been removed by the author.
peja said...

oke. kami tuka.

Farah Justme said...

aku da vote. tapi ade org yg same utk kategori berlainan. xpe kan?

MrKucing said...

che yah, sile bca description bile vote..tokei besar vam 2 nk sowg je..pls choose! hahaa~

miEr said...

aji, bleh bt undi rosak x? huahua

Farah Justme said...

mier tade undian parti di sini. undi party in the usa ade l. hik3. ajie, ala yeke? abes tu aku pilih yg laki la utk VAM! sebab org yg aku vote tu lagi maveles. haha!:P

-BurnZ- said...

Aku rse mse FYDP dlu rame je kot jd keluangman n keluanggirl.. :P

rose said...

schematic boy and girl tu masih humiliating the receiver, if u'alls yang get award tu macam mana?

yap said...

bace je la description dia tu..
bkn humiliating ke hape..niat kte nk ckp org yg dpt tu baik..jns follow rules..even dlm OPQ test ade tny kte ni jns folo rules ke x sume2 tuh..

bknnya nk ckp org tu skema abes pakai spek tebal 6inci,suar tack in sume2 tuh..

kalo dah 24jam nmpk pegang buku..duduk sorg2..nk pgl ape?
at first aku pun rs panas gak tgk dorg taruk nerdie pny awards..tp fikir2 balik..this just for fun..takde niat pun nk kutuk2 mmber sdri..even paparazi, if fikir negative jd tak elok gak..xrasa org yg dpt awards tu mcm kaki jg kain org?
Mr/mrs fit, xrasa tu kutuk saiz badan dorg?
ratu/raja lawak,tgk muke terus gelak..muka cam badut ke hape? xrasa humiliating?
loud speaker,ckp kuat lantang abes..wat sakit tinge,nk ckp suara dia pitching lari smp gugur abes tahi tinge?
kamon la..if fikir negative,sume akan jadi negative..
aku pun kaki ngadap laptop,xpnah gak sosial..hidup aku mostly depan laptop je..smp ade gelar aku admin fb la,geek la,suh aku get a life la..marah la gak..tp fikir la balik..mmg betol mnde2 tuh..fikir positif,myb dorg ckp utk aku berubah ke hape..dorg still concern isnt it? sbb tu dorg dinamakan kawan..if dorg bkn kawan,dorg takdeny sedar kewujudan kita..

this is our last time utk gath kt utp nih..pasni takde da..so,just be positive,hav fun..ilek2 ja..org ckp dak kemi ni nerd..lantak la..dorg xpenah rs cmne jd dak kemi,biar dorg ckp..xrs meranany jd dak kemi,xrs tensen ke x ngadap mnde2 yg sakit pale otak slame nih..biar jeeeee~~

for sure..kita rock! nerd xnerd blkg kira..skema xskema blkg kira..byk g dak2 kos lain yg skema..adepehal?

dpt ke xdpt depends la..if rs diri tu dah matang..think positive..if xmatang tatau le nk ckp..

ape2hal..thx to komiti yg volunteer utk wat sume2 nih..even dah br lepas tensen ngn lab,fyp,repots,fydp,presentation,tp still bg ms korg utk wat mnde2 nih..thx a lot!

good luck cheme outing!

yap said...

one more, if nk komen,sile letak nama yg dikenali.
tayah letak nama anonymous ke guest ke sume2 tuh br nk komen..
tgk sket sape yg komen tuh,then nnt ade metin suh turun voice out smntara belum terlambat sekian

herrburn said...

YAP KUAT EMO.. hahahaha..
mari kutuk yap